Winnaars Flevopenningen 2019

FLEVOLAND – De Flevopenningen 2019 zijn vrijdag uitgereikt tijdens de 15e editie van het Flevopenningen Ondernemersdiner in Marknesse. De winnaars zijn Sea Fresh van Urk (Flevopenning TOPonderneming), Isoniq van Urk (Participatie Flevopenning) en Olienevel filtratie van student Valiant Beekes (Windesheim Flevopenning voor de beste Comakership 2019).

Sea Fresh van Urk won de Flevopenning voor de TOPonderneming. (Foto: Studio Wierd)


In aanwezigheid van zo’n 500 ondernemers en bestuurders werden de prestigieuze penningen uitgereikt door Flevolands gedeputeerde Economische Zaken Jan-Nico Appelman (TOPonderneming), Jerzy Soetekouw, wethouder WMO van de gemeente Almere en voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (Participatie) en Elly van Wageningen, wethouder van de gemeente Lelystad en juryvoorzitter van de Windesheim Flevopenning Beste Comakership.
De presentatie van het Ondernemersgala was in handen van Hélène Hendriks. De bekendmaking van de prijzen werd gedaan in spectaculaire shows. Jongleur Huub Cooijmans eindigde zijn wervelende diabolo act met de bekendmaking van de winnaar Windesheim Comakership Flevopenning. De acro gymgroep van SVGiethoorn liet een knap stukje acrobatiek zien, waarin tot slot de winnaar van de Participatie Flevopenning 2019 werd onthuld. En illusionist RichMagic maakte op wel zeer bijzondere wijze de winnaar van de Flevopenning TOPonderneming 2019 bekend.

TOPonderneming


Het Flevopenningen Ondernemersgala wordt sinds 2004 georganiseerd. Dit jaar waren er zes ondernemingen door hun Bedrijfskring of gemeente genomineerd voor de Flevopenning TOPonderneming. Winnaar werd Sea Fresh van Urk. Dit bedrijf koopt dagelijks vanuit alle delen in de wereld verse vis in. Deze wordt in de eigen moderne fabriek verwerkt en binnen 24 uur geleverd aan groothandels en supermarkten. Eén van de specialiteiten is geelvintonijn uit de eigen fabriek op Sri Lanka. Sea Fresh is actief in een WNF-project voor duurzame tonijn op de Filippijnen. Sea Fresh lanceerde In februari de webshop freshlyfish.nl en deze kreeg meteen landelijke aandacht met artikelen in onder meer De Telegraaf en Het Financiële Dagblad

Participatiepenning


De Participatiepenning van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland ging naar Isoniq van Urk. Dit is een jong bedrijf dat zeer actief is met het helpen van mensen die het lastig hebben in het leven of op de arbeidsmarkt. Isoniq bestaat vier jaar en is al ruim drie jaar actief met inclusief werkgeverschap. Bij Isoniq is het gehele personeelsbestand toegewijd om mensen kansen te bieden en wordt er onbevooroordeeld en met respect in teams met elkaar samengewerkt.

Comakership


Tijdens het Ondernemersgala werden ook de genomineerde studenten van Hogeschool Windesheim Flevoland in het zonnetje gezet. Een Comakership is een opdracht op hbo-niveau die studenten zelf werven, uitvoeren of opleveren bij een bedrijf of (overheids)instelling. De jury wees comakership Olienevel filtratie van Valiant Beekes aan als winnaar. Volgens de jury heeft deze comakership een origineel en creatief product opgeleverd met een solide businessplan. Voor de jury was duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen het belangrijkste overtuigingspunt: voor medewerkers, milieu én bedrijf heeft de oplossing van Valiant grote impact.

Artikel geplaatst op: 15 april 2019 - 08:55

Gerelateerd

Delen