Witchworld en Almere Jungle bundelen krachten

Door Robert Mienstra

ALMERE – Het Lab van Witchworld is neergestreken bij Almere Jungle. Ton Theunis zit er gelukkig bij in zijn nieuwe werkplek in Almere Jungle. "We kunnen verder met ons werk, maar nu ten dienste van Almere Jungle. Alle mensen die werkten voor Witchworld kunnen weer aan de slag om hier te helpen om Almere Jungle nog spannender te maken", zegt Theunis.

Robert Loose, directeur van Almere Jungle (l) en Ton Theunis van het Almere Jungle Creations Lab. (Foto: Studio Fred Rotgans/Foto Rinus Lettinck)


Theunis gaat met zijn team op in Almere Jungle. “Sinds januari zijn we hard aan het werk om het Lab te realiseren. Wij werkten veel met mensen met bijvoorbeeld autisme die vaak ook hoog begaafd zijn. Die gaan nu projecten bedenken en uitvoeren voor Almere Jungle. We hebben al een reuze vleesetende plant ontworpen die bij de Venus Vliegenval komt te staan”, vertelt Theunis. “Kinderen vonden het leuk om een stokje in die plant te steken om dan de blaadjes dicht te zien gaan. Nu kunnen ze dat in ons model doen. Ze zien dan in het groot hoe zo’n vleesetende plant werkt. Stokje er in en de kunstplant sluit de bladeren. Zo blijven de echte planten onbeschadigd en het blijft educatief.”
Een tweede project dat al gestart is, is een apenhuis voor een kleinere apensoort die Almere Jungle gaat opvangen. “Dat zijn we al aan het bouwen. Het krijgt een sprookjesachtige uitstraling. Ook heel leuk en spannend voor de kinderen om te zien.”

Boeiend

Witchworld maakt dus geen doorstart bij Almere Jungle, maar brengt al haar kennis en expertise in. Robert Loose, directeur van Almere Jungle is blij met het Lab. “We hebben hier al veel mensen met een beperking aan het werk. De cliënten van Ton zitten op een hoger niveau, een welkome toevoeging aan Almere Jungle. Zo kunnen we nog meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bedienen”, zegt hij. “Het is geweldig dat we die mensen van Witchworld die op straat stonden een plek kunnen bieden om te werken, uitgedaagd te worden en zich te ontwikkelen en zo mooie dingen voor Almere Jungle te laten maken. We worden er nog mooier en boeiender door. Ik kijk er al naar uit als het Lab een echt bewegende Boa maakt die in een boom zit."

Aanmelden en informatie

Mensen die informatie willen over Almere Jungle Creations Lab of zich daarvoor willen aanmelden, kunnen dat doen via https://almerejungle.nl.
Ook ouders, scholen en zorginstellingen kunnen via deze site contact opnemen.
Almere Jungle is een zorginstelling, een dierenpark en botanische tuin. Met ruim 100.000 bezoekers is Almere Jungle een belangrijke attractie in Almere.
Almere Jungle
Kemphaanpad 2, 1358 AC Almere
Openingstijden
Maandag – zaterdag:10:00-17:00 uur.
Zondag: 10.00 -17:30 uur.

Artikel geplaatst op: 09 april 2019 - 10:00

Gerelateerd

Delen