Onderneming van het Jaar steunt Muziekids

Het bedrijf Total Sound Reinforcement B.V. (TSR AV) werd in januari uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar. Daar hoort een prijs van 5000 euro bij. Het bedrijf schenkt dit bedrag aan de Stichting Muziekids.
TSR AV overhandigde de cheque aan de stichting Muziekids, in bijzijn van wethouder Maaike Veeningen. (Foto: aangeleverd)

Al tijdens de nieuwjaarsreceptie gaf TSR direct aan de prijs te willen schenken aan Stichting Muziekids, gevestigd in de KinderKliniek in Stad. Afgelopen dinsdag vond de overhandiging plaats in bijzijn van wethouder Maaike Veeningen.
Han Wassink en Martijn Groot richten zestien jaar geleden samen TSR op, uit passie voor het vak. Cultuur zit bij TSR in het bloed, vooral muziek is in organisatie breed geliefd. Uit deze liefde kwam het idee om bij het winnen van de prijs, Muziekids te steunen met de cheque van 5000 euro. ‘’Een prachtig initiatief om jeugdige patiënten hun ziekte even te laten vergeten door het maken van muziek en plezier’’.

Stichting Muziekids

De KinderKliniek behandeld jaarlijks vele duizenden kinderen uit Almere, Flevoland en van buiten de provincie. Een uniek zorgcentrum geheel afgestemd op kinderen tot 18 jaar. Stichting Muziekids opende officieel in 2013 haar deuren. De stichting creëert de mogelijkheid, om kinderen tijdens het verblijf en behandelingen door kennis te laten maken met het zelf maken, spelen, beluisteren en beleven van muziek! Hun doel is om hen tijdens het verblijf in de kliniek de nodige troost en ontspanning te bieden door ‘muziekbeleving’. Samen met ervaren muziekdocenten en vrijwilligers worden zij begeleid in het leren individueel en samen muziek te maken. Zij hopen dat daarmee de dagelijkse pijn, het verdriet èn het gemis van thuis, wat wordt verzacht. Meer info: www.muziekids.nl/almere.
Artikel geplaatst op: 11 april 2019 - 12:38

Gerelateerd

Delen