Interview met Onderneming van het Jaar TSR AV 

Door Petra Onderwater
ALMERE - Vanuit een passie voor muziek- en evenemententechniek startten de Almeerse vrienden Martijn Groot en Han Wassink 15 jaar geleden hun bedrijf TSR. Ze zijn betrokken bij de meeste evenementen in Almere, maar houden zich ook bezig met innovatieve technieken waarvoor zelfs vanuit het buitenland belangstelling is. Het is dan ook niet voor niks dat het Almeerse bedrijf op de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente en de VBA werd uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar 2019.

Han Wassink (links) en Martijn Groot van TSR namen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente en de VBA de trofee en geldprijs voor de Onderneming van het Jaar 2019 in ontvangst. (Foto: Studio Fred Rotgans)


De grote trofee staat te pronken op de vergadertafel in het pand van TSR AV aan de Antennestraat. “Een mooie waardering, zo vlak na ons 15-jarig jubileum”, reageren Groot en Wassink. Het bedrijf telt inmiddels 14 medewerkers die bijna allemaal uit Almere komen. “We zijn een echt Almeers bedrijf en dragen Almere, en vooral ook de cultuur in deze stad, een warm hart toe.”
TSR is betrokken bij het faciliteren van bijna alle grote Almeerse evenementen, zoals het Terrassenfestival, het Bevrijdingsfestival, het Havenfestival en de Challenge Almere-Amsterdam. “Als pubers zaten we al in het discoteam op onze middelbare school het Baken”, lacht Martijn. “Later hebben we tijdens onze studie het vak geleerd en veel ervaring opgedaan door voor andere bedrijven mee te werken aan de grotere festivals en evenementen in bijvoorbeeld de Arena en Gelredome.”

Totaalconcept


Uiteindelijk besloten de vrienden de stap wagen en zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. “Wij richtten ons op zowel de verhuur als de verkoop van audiovisuele evenemententechniek, dus geluid, licht en beeld. Juist die one-stop shop combinatie maakte ons onderscheidend. Maar wij vinden het vooral mooi om een totaalconcept te ontwikkelen, ons in te leven in de wensen van de klant en van A tot Z mee te denken. De gewenste beleving creëren door middel van techniek. Zo hebben we in Almere onder andere de nieuwe bibliotheek helemaal audiovisueel ingericht. Ook voor de modeshows van het label Scotch & Soda hebben we totaalconcepten verzorgd, van licht en geluid tot complete aankleding van de ruimte. Dat zijn mooie opdrachten.”

Innovatie


In 2018 heeft TSR een innovatiesubsidie gekregen voor het ontwikkelen van nieuwe technieken, onder andere voor het meten van geluidoverlast. “Voor het Amsterdamse bos hebben we samen met een ander bedrijf sensoren ontwikkeld die draadloos zijn, zichzelf met zonne-energie opladen en onderling kunnen communiceren. We hebben hiermee ook op beurzen gestaan en er is zelfs interesse voor vanuit het buitenland. In Dubai willen ze dergelijke sensoren gebruiken om het geluid in grote winkelcentra te controleren. In India willen ze de sensoren in bomen hangen, zodat dorpen gewaarschuwd worden en kunnen evacueren als er een op holgeslagen kudde olifanten aankomt.”
Ook houdt TSR zich bezig met nieuwe technieken op het gebied van soundmasking. “Je moet hierbij denken aan speakertjes die geluid toevoegen aan een ruimte, waardoor andere geluiden worden gemaskeerd. Om meer rust in een ruimte te creëren of om te zorgen dat gesprekken niet van buitenaf kunnen worden afgeluisterd. We hebben hiervoor in het WTC twee testruimtes ingericht, waar bijvoorbeeld in alle privacy slechtnieuws-gesprekken kunnen worden gevoerd.”
Naast dit alles ondersteunt TSR ook liefdadigheidsprojecten in Almere, vanuit betrokkenheid bij de stad. De 5000 euro die zij wonnen als Onderneming van het Jaar, schenken ze aan de Muziekids studio in de Kinderkliniek. “Wij weten als geen ander wat de kracht is van muziek. Als zieke kinderen daardoor even hun ellende kunnen vergeten, dragen we daar graag ons steentje aan bij.”

Artikel geplaatst op: 06 maart 2019 - 16:16

Gerelateerd

Delen