Column Flynth - Eindejaar

Het einde van het jaar is alweer in zicht, tijd voor reflectie. Voor ons team in Almere een paar mooie ontwikkelingen om op terug te kijken en uit te kijken naar 2019. Welke kansen zien we voor 2019, welke fiscale tips liggen er op ons te wachten.


Terugblik: 2018 was voor ons net als voor onze cliënten een goed jaar! We profiteren van de economische groei. In tegenstellig tot wat de media ons doet geloven, zijn wij prima in staat geweest om nieuwe mensen aan te trekken. Flynth biedt dan ook volop ontwikkel- en doorgroeikansen voor professionals. Met een ontwikkelprogramma, goede arbeidsvoorwaarden en een balans tussen privé en werk waar wij heel trots op zijn!
Het afgelopen jaar is Flynth weer betrokken bij een aantal bijzondere projecten, denk aan Green Health Solutions en Masterplan glastuinbouwgebied Almere Buitenvaart. Met dank aan onze ondernemers die ons al het vertrouwen geven om hun belangen te behartigen.
Vooruitkijkend: In 2019 zullen wij verhuizen naar een groter pand met een modern inrichtingsconcept die onze nieuwe manier van werken ondersteund, zodat we onze klanten in de toekomst nog beter kunnen bedienen. Vanuit het hart van Almere!
Om goed het nieuwe jaar in te gaan hier nog 3 eindejaar tips:
1.    BTW tarief van 6% stijgt naar 9%: Deze wijziging heeft impact op uw administratie, de prijzen van goederen en diensten en de facturatie en btw-aangifte bij de jaarovergang. Maar voor u in privé kunt u dit jaar nog even profiteren van het lage tarief. Laat uw woning dus nog dit jaar schilderen, isoleren, schoonmaken!
2.   Werkkostenregeling: Heeft u de werkkostenregeling al optimaal benut? U mag 1,2% van uw loonkosten belastingvrij verstrekken, bij overschrijding is 80% eindheffing verschuldigd.
3.   Pensioen in eigen beheer: U kunt nog steeds het pensioen met een korting afkopen. Bij afkoop in het jaar 2018 geldt een afkoopkorting van 25%. Wacht u tot 2019 om het pensioen af te kopen dan is de korting verlaagd naar 19,5%.
Succesvolle jaarafsluiting gewenst!
Yvette de Bake
directeur Flynth Almere

Artikel geplaatst op: 13 december 2018 - 06:02

Gerelateerd

Delen