Maaike Veeningen - 2019

In de afgelopen maanden heb ik al met veel Almeerders en ondernemers in onze stad kennis mogen maken. En dat smaakt naar meer in 2019.


Ondernemers zijn belangrijk voor onze stad. Niet voor niets hebben wij dit jaar voor het eerst meegedaan aan de dag van de ondernemer. Een dag om ondernemers in het zonnetje te zetten en te laten zien hoe we ze waarderen. Een initiatief dat in 2016 door MKB Nederland is geïntroduceerd. Hoog tijd om als Almere aan te haken en daar gaan we volgend jaar natuurlijk mee verder.
Leuk om te zien was dat de dag van de ondernemer meteen heel erg ging leven. Eigenlijk waren er te veel ideeën om op 1 dag uit te voeren. Geen probleem, dan maken we er gewoon gelijk een ‘week van de ondernemer van’. Ook fijn om te merken dat de collega’s uit het college zin hadden om mee te doen, zodat we samen nog meer ondernemers konden laten merken wat zij voor onze gemeente betekenen. Want vaak zorgen de ondernemers met hun bedrijven niet alleen voor banen, maar zijn ze ook bij Almeerse samenleving betrokken en dragen ze hun steentje ook op dat vlak bij. Daarvoor hebben wij dus nu aan aardig wat ondernemers onze waardering kunnen laten zien. Zelf ben ik met een aantal groepen ondernemers over verschillende onderwerpen in gesprek gegaan. Ook jonge, startende ondernemers deelden hun ervaringen over het beginnen van een bedrijf in onze gemeente. Goede input voor de nieuwe Economische Agenda die we gaan opstellen.
Extra aandacht was er voor de Almeerse bedrijven die een FD Gazelle Award (snelst groeiende bedrijven) hadden ontvangen. Mooi om te zien hoe goed zij het doen. De eigenaren spraken vol trots over hun bedrijf. En zelfs nog trotser over de medewerkers die samen met hen het bedrijf tot een succes maken.
Ik ben trots op al die ondernemers. Ondernemen is ongelofelijk hard werken, iedere dag weer. Dat vraagt lef, creativiteit en doorzettingsvermogen. En daar mag af en toe best even wat aandacht voor zijn. Wat mij betreft maken we vanaf nu dan ook een traditie van de dag van de ondernemer. Volgend jaar weer dus en ik wens alle ondernemers ook alvast een voorspoedig en ondernemend 2019 toe!

Maaike Veeningen

Wethouder Economische en Ruimtelijke Ontwikkeling

Artikel geplaatst op: 13 december 2018 - 06:44

Gerelateerd

Delen