Yummy Popcorn 'Beste jonge (student)ondernemer van Almere'

ALMERE – Vier genomineerde aspirant ondernemers pitchten afgelopen donderdag 22 november hun ondernemingsplan in de Rabotoren tijdens het evenement ‘Bankhangen’. De jury, bestaande uit onder anderen de ondernemers Curtis Penning van Avant Arte en Wolter Tjeenk Willink van Traffic Builders, roemde de zussen Yuandi en Charissa de Herdt om hun positieve energie en sterke inhoudelijke verhaal.


ALLY nam het initiatief tot deze eerste verkiezing in samenwerking met de Rabobank, Windesheim en het ROC. Ferry Huurman, directievoorzitter van Rabobank Almere is blij met het project: ‘Almere is een opmerkelijk ondernemende stad. Heel wat jongeren beginnen al tijdens hun studie een eigen bedrijf. Goed voor hen persoonlijk én goed voor de stad.’
Dit bleek ook wel uit het feit dat maar liefst twintig jonge ondernemers hun kans grepen en een ondernemingsplan indienden. Hieruit werden door de jury vier geselecteerd voor de tweede ronde, namelijk: Donovan Jansen met ‘Showdown’, Jelle Verdorst met ‘Dentalrules’, Thomas Born met ‘Saturn’ en Yuandi en Charissa de Herdt met ‘Yummy Popcorn’.
Alle vier pitchten zij vol overgave hun idee aan de jury en de ruim zeventig overige belangstellenden na een interessant informatief programma. Met de verlichte stad op de achtergrond, deelde Curtis Penning zijn verhaal over de opstart van Avant Arte. Samen met zijn vriend Christian Luiten, begonnen hij al op zijn 20ste met ondernemen. Inmiddels verkoopt Avant Arte kunst over de hele wereld en heeft een Instagram account met ruim 1,1 miljoen volgers. Ook, Almeerse Ondernemer van het jaar, Wolter Tjeenk Willink van Traffic Builders, wist met zijn praktijkervaring de aanwezigen te inspireren. Online marketing is een tool die door vrijwel alle startende ondernemers benoemd wordt in het plan. Wolter gaf concrete tips en adviezen waarmee de aanwezigen direct aan de slag konden.
‘Alle 4 hadden ze een origineel idee, aldus juryvoorzitter Wolter Tjeenk Willink. ‘Maar al snel was voor ons duidelijk wie de winnaar zou moeten worden van deze allereerste verkiezing ‘Beste jonge (student)ondernemer van Almere’. ‘De gezusters De Herdt werden unaniem uitgeroepen tot winnaar met hun onderneming gericht op gezonde popcorn. Zij gaan met een mooi startkapitaal naar huis, namelijk 1500 euro en een advies van Richard Treffers, accountmanager Bedrijven bij Rabobank Almere.

Artikel geplaatst op: 26 november 2018 - 09:38

Gerelateerd

Delen