Servicepunt Techniek Flevoland van start

Het Servicepunt Techniek Flevoland is nu een aantal maanden officieel operatief. Twee dagen per week is Janine Northausen als arbeidsmarktcoach aan de slag om bedrijven te ondersteunen bij het zoeken naar technisch talent, en te zorgen dat die talenten zich ook kunnen ontwikkelen.
Janine Northausen. (Foto: aangeleverd)

De vraag naar technisch geschoolde medewerkers wordt steeds nijpender, en het invullen van vacatures is al lang niet meer een kwestie van een advertentie zetten. Het matchen van nieuw personeel is niet meer voldoende. Daarom adviseert Janine de Flevolandse ondernemers in de techniek ook over duurzame inzetbaarheid, en om- en bijscholing van medewerkers. Ze kan daarbij een beroep doen op het netwerk dat zij inmiddels heeft opgebouwd.
De dienstverlening van de arbeidsmarktcoach is kosteloos voor ondernemers die zijn aangesloten bij een van de opleidings- en ontwikkelingsfondsen van de drie grote brancheorganisaties OTIB, OOM en A Metalektro. Wel kunnen scholings- of andere vergoedingen verschillen, omdat elk O&O-fonds eigen regelingen kent.

Nieuwe carrière

Ook voor werkzoekenden kan Janine het nodige betekenen: wie binnen de techniek van baan wil veranderen, of vanuit een andere sector een nieuwe carrière in de techniek wil starten, kan contact met haar opnemen. Dat geldt zeker ook voor specifieke doelgroepen. Denk aan statushouders, 50-plussers die een switch willen of moeten maken, of vrouwen, die te vaak een verkeerd beeld hebben van techniek en om die reden daar niet voor kiezen.

Website en vacaturedatabase

Om de activiteiten van Janine ook online zichtbaar te maken, is er een website ontwikkeld: techniekflevoland.nl/servicepunt. Een van de onderdelen ervan is een vacaturedatabase, waarin Flevolandse ondernemers hun technische vacatures kunnen vermelden. Het geeft de mogelijkheid om vacatures extra onder de aandacht te brengen: potentiële nieuwe medewerkers kunnen een abonnement nemen op de weekupdate die elke vrijdag de nieuwe vacatures in de mailbox aflevert. Ook worden vacatures via sociale media gedeeld.

Servicepunt

Net als in veel andere regio’s is ook in Flevoland het Servicepunten een platform waarin technische brancheorganisaties (OTB, OOM en A Metalektro), werkgevers-, werknemers- en diverse andere relevante organisaties samenwerken. Het doel van het SPT Flevoland is het stimuleren van talentontwikkeling en duurzame inzetbaarheid, en het behouden en versterken van vakman-/vakvrouwschap.
Artikel geplaatst op: 11 december 2018 - 12:39

Gerelateerd

Delen