Groot onderzoek naar koopgedrag in Almere

De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Waar het online winkelen een sterke groei heeft doorgemaakt, is op straat vaker leegstand zichtbaar en veranderen winkels in bijvoorbeeld horeca of woningen. Gemeenten en provincies zetten zich samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is periodiek onderzoek naar koopgedrag van groot bel ang.

In oktober startte het Almeerse deel van het grootschalig onderzoek waarvoor een kleine zeven duizend Almeerders een uitnodiging via een brief van de gemeente hebben ontvangen. Dat onderzoek brengt, net als in 2016, in beeld waar inwoners boodschappen doen, winkelen en doelgerichte aankopen doen en hoe tevreden ze zijn over de verschillende aankooplocaties. Deze informatie brengt het functioneren en de aantrekkelijkheid van winkelgebieden in beeld en helpt daarmee gemeenten en provincies bij het versterken en verbeteren van winkelvoorzieningen.
Het onderzoek wordt wederom uitgevoerd op verzoek van de Provincies Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. Ook de gemeenten Almere en Lelystad nemen deel aan het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O Research.
Artikel geplaatst op: 12 november 2018 - 13:07

Gerelateerd

Delen