MKBDoorgaan.nl hielp al duizend ondernemers

De landelijk werkende non-profit stichting MKBDoorgaan.nl, voorheen MKB Doorstart, heeft een mijlpaal bereikt met het helpen van duizend ondernemers. De stichting, gestart in Flevoland in 2014, helpt ondernemers met een in de kern levensvatbaar bedrijf, maar die hulp nodig hebben om hun bedrijf gezond te houden. Veel voorkomende vragen hebben betrekking op financiering, kennis van (geld)zaken, algemeen bedrijfsadvies of de behoefte aan ondernemerscoaching.
De grote bus kon worden aangeschaft dankzij tussenkomst van MKBDoorgaan. (Foto: aangeleverd)

MKBDoorgaan.nl kan ondernemers onafhankelijk en kosteloos helpen op het gebied van financiering, bedrijfsadvies en coaching. De afgelopen jaren deden duizend ondernemers hier al een beroep op. Eén daarvan is Erwin Mulder, eigenaar van vervoersbedrijf Tip Top Toers uit Almere. “We wilden graag een grote bus aanschaffen, maar bij elke financier werd ons om cijfers gevraagd met betrekking tot een grote bus. Aangezien we nog geen grote bus hadden, kon men niets met onze huidige cijfers. Via onze boekhouder kwamen we in contact met MKBDoorgaan.nl. Men wist gelijk van aanpakken, doorpakken en niet meer loslaten.”

150 partijen

De stichting hielp Erwin bij het vinden van financiering. “Alle paden die we konden bewandelen, zijn bewandeld. Met als prachtig eindresultaat dat we onze grote bus konden aanschaffen.” MKBDoorgaan.nl biedt als ‘linking pin’ niet alleen een snelle, maar ook de best passende verbinding tussen hulpvraag en praktische ondersteuning. Inmiddels zijn al meer dan 150 partijen gespecialiseerd in financiering, bedrijfsadvies of coaching aangesloten bij de stichting. “Met Tip Top Toers gaat het nu buitengewoon goed, we kunnen bij lange na niet voldoen aan de vraag naar onze mooie bus, sterker nog, het idee voor een 2e bus zit in een stroomversnelling” aldus een trotse Erwin.

Nederland

Bij het helpen van de duizend ondernemers waren 2200 werknemers gemoeid, waarvan 1200 als kwetsbaar zijn aan te merken. 60% van de ondernemers werd geholpen op het gebied van advies en coaching. 40% kreeg hulp bij het vinden van financiering. De dienstverlening is beschikbaar voor ondernemers in heel Nederland. In de provincies Flevoland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel en Zeeland kan MKBDoorgaan.nl extra diensten aanbieden dankzij ondersteuning vanuit provincies en gemeenten. Daarnaast werkt MKBDoorgaan.nl ook samen met verschillende instanties als banken, een energiemaatschappij en een bierbrouwerij om vroegsignalering te organiseren.

Onafhankelijk en kosteloos

Dankzij steun van Instituut Gak, provincies en gemeenten kan MKBDoorgaan.nl ondernemers en ZZP’ers onafhankelijk en kosteloos ondersteunen. Ondernemers die gebruik willen maken van de dienstverlening van MKBDoorgaan.nl, kunnen terecht op www.mkbdoorgaan.nl.
Artikel geplaatst op: 09 november 2018 - 12:05

Gerelateerd

Delen