Places to Work, inspirerende plek voor (startende) ondernemers

Het is een komen en gaan van mensen in het gebouw van Places to Work in haar gebouw aan de Wisselweg 33 in Almere Stad. Allemaal vriendelijk groetend naar de receptie. In de zitjes zijn ondernemers aan het werk, overleggen of ontvangen bezoekers. Vanuit de horeca dwarrelt de geur van verse koffie de lounge in. Tevreden kijkt Kay Lagerweij, eigenaar en oprichter van Places to Work om zich heen.

Foto's: aangeleverd

“Het is hier aan de Wisselweg na vijf jaar precies geworden wat ik voor ogen had”, wijst hij om zich heen. “Een gebouw waar startende, maar ook gevestigde ondernemers zich thuis voelen. Op dit moment zijn hier 70 ondernemers gevestigd. We zitten bijna vol, maar… we zeggen hier nooit ‘nee’. Iedereen met een vraag of een wens blijft van harte welkom. We kunnen hier zoveel.”

Dat is ook de kracht van Places to Work. Alles kan, en is er: ondernemen, netwerken, werkplekken, kantoor, flexplekken, virtual office, faciliteiten en niet te vergeten een receptie en gezellige lounge met horeca. “Iedereen die hier zijn onderneming heeft wil hetzelfde”, vertelt Lagerweij. “Een werkomgeving waar reuring is, waar je andere ondernemers kunt ontmoeten, waar we elkaar met experts kunnen helpen, coaches kunt ontmoeten, waar je mee kan doen aan seminars, elkaar kan ontmoeten in de lounge en waar je gebruik kan maken van de receptie. Zo plukken alle ondernemers in dit gebouw de vruchten van het samen zijn bij Places.”

Denken in mogelijkheden
De mogelijkheden bij Places gaan van gratis tot aantrekkelijke prijzen. “Als een ondernemer hier even in de lounge wil werken, dan kan dat en het is gratis”, zegt Lagerweij. "Er is uitstekend internet en de horeca staat voor iedereen open. Wil je meer, een werkruimte voor twee dagen huren, een groepsruimte voor een seminar of een overlegkamer… voor alles staan we open. (2x open )  Het antwoord ‘nee’ kennen we niet, we staan overal voor open en onderzoeken de mogelijkheden. Wat wij bij Places to Work doen, is het faciliteren van ondernemerschap, we verplaatsten ons in de ondernemer.”

Studenten
Places is niet alleen de plek voor ondernemers. “We hebben hier ook Places to Learn”, zegt Lagerweij. “We werken veel samen met de Hogeschool Windesheim en het MBO College Almere. Daarnaast maken wij en de ondernemers in het gebouw graag gebruik van stagiaires. We vinden het belangrijk dat studenten naar ons toe komen, ondernemen leer je niet uit een boekje, maar door in het echt aan de slag te gaan tussen andere ondernemers. En dat doen de studenten hier. Het is leren in het echie.”

Niet alleen voor de ondernemers maar ook voor de studenten is de ligging van Places to Work van groot belang. “Midden in het centrum, op korte loopafstand van het station en openbaar vervoer, aan het geweldige fietspadennet van Almere en met ruime eigen parkeergelegenheid. Hoe je hier ook naar toe komt, Places ligt voor iedereen gewoon perfect bereikbaar.”

Lelystad
Na vijf jaar is Places to Work precies geworden wat Lagerweij voor ogen had. “Het werkt in Almere goed, dus we hebben besloten om eenzelfde concept te ontwikkelen in andere steden. Lelystad is de eerste. Alles met dezelfde insteek zoals ik net verteld heb.”

 

Places to Work Almere
Wisselweg 33
1314 CB Almere
E-mail: info@placestowork.nl
Telefoon: +31 36 20 300 40

 

Vier bedrijven over Places to Work

Quasir
Quasir is een landelijk werkend expertisecentrum met 50 medewerkers die klachtenfunctionarissen en cliëntvertrouwenspersonen detacheert bij zorginstellingen en op afroep calamiteitenonderzoeken en consultancy diensten verricht. Verder heeft Quasir een Academy voor zowel klassikale opleidingen als incompany traningen op het gebied van klachtenbemiddeling, calamiteitenonderzoek en communicatie. Quasir heeft gekozen voor het ‘flexibele kantoor concept’ bij Places to Work. Met een vaste ruimte en de mogelijkheid om snel in te spelen op de behoefte  aan opleidings- en vergaderruimte voor in grootte variërende groepen is dit concept ideaal. Quasir is dan ook zeer ingenomen met de mogelijkheden van Places to Work.

 

Bro-Founders van het familiebedrijf Stratego Development
Als Bro-Founders van het familiebedrijf Stratego Development zochten wij een plek die centraal gelegen is, waar onze start-up zowel financieel als mentaal ondersteund zou worden op een plek waar we met plezier naar toe gaan. Bij Places to Work hebben wij deze ruimte (letterlijk en figuurlijk) gevonden. 

Door de goede én betaalbare horeca-diensten durven we onze gasten te ontvangen met serieuze koffie. Tegelijkertijd zorgt het team voor een persoonlijke aanpak en staan ze altijd voor ons klaar. Zij zorgen dat onze gasten zich snel op hun gemak voelen. Daardoor kunnen wij ons richten op het verder ontwikkelen van onze DNA-scan.


MediaMere

MediaMere, een jong enthousiast meedenkend communicatiebureau dat gespecialiseerd is in online marketing, field marketing en branding is 4 jaar gevestigd bij de creatieve hotspot Places to work in Almere. Places to work spreekt ons aan door de sfeer die de ondernemers onderling met elkaar in het pand hebben, het serviceniveau dat wordt aangeboden en het is gewoon een ontzettend fijne plek om met MediaMere te zitten. De faciliteiten zijn goed en voor onze klanten is voldoende gratis parkeergelegenheid om de auto te parkeren. 
Je voelt je als bedrijf thuis en het serviceniveau is hoog. Van pakketjes tot in je kantoor tot mooie vergaderruimtes waar je gebruik van mag maken.

 

Stichting SCHERP
Stichting SCHERP maakt documentaires over maatschappelijke thema's onder jongeren. Denk bijvoorbeeld aan burn-outs, prestatiedruk en de mannencultuur. We zijn gevestigd in Places to Work omdat we een redactie hebben en op deze manier op een professionele manier met elkaar en met partners kunnen samenwerken. 

Je ontmoet andere ondernemers en mensen die wat voor je kunnen betekenen en andersom. Werken in Places geeft je meteen een geïnspireerd gevoel. Het is een fijne plek om 's ochtends binnen te komen en het zet je snel en gemakkelijk in de "werk-modus

De voorzieningen zijn in orde en je kunt gebruik maken van een hoop extra faciliteiten die je niet altijd in vergelijkbare gebouwen vindt.

Artikel geplaatst op: 06 november 2018 - 10:53

Gerelateerd

Delen