Flevoziekenhuis bereidt zich voor op opvang patiënten MC IJsselmeerziekenhuizen

ALMERE - Het Flevoziekenhuis bereidt zich met omliggende ziekenhuizen voor op de opvang van patiënten van de failliet verklaarde MC IJsselmeerziekenhuizen.

Het Flevoziekenhuis. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Het Flevoziekenhuis is in nauw overleg met ziekenhuizen in de regio en de zorgverzekeraars, met als doel gezamenlijk de ziekenhuiszorg in Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk te continueren. “Voor alle patiënten die zich bij het Flevoziekenhuis melden, proberen wij - in goed overleg - een adequate oplossing te vinden. Waar dat noodzakelijk en mogelijk is, breiden wij ons zorgaanbod uit”, zo meldt het Flevoziekenhuis. "Het uitgangspunt van het Flevoziekenhuis is dat spoedzorg altijd voor gaat. Ook moeten inwoners van Almere kunnen blijven rekenen op de zorg die zij van ons gewend zijn.”

 

Met spoed zorgpersoneel gezocht

Een belangrijke randvoorwaarde is dat er voldoende gekwalificeerde medewerkers kunnen worden ingezet. Het Flevoziekenhuis is daarom met spoed op zoek naar extra zorgpersoneel. De afdeling HR heeft hiervoor een speciaal telefoonnummer geopend: 036 – 868 9577. "Dit speciale nummer is overdag en ’s avonds bereikbaar, ook in het weekend. Daar wordt veel gebruik van gemaakt. "Personeel overnemen van MC IJsselmeerziekenhuizen kan niet, zij hebben natuurlijk een vrije keuze", zo laat woordvoerder Peter Pels van het Flevoziekenhuis desgevraagd weten. "Collega's van MC Zuiderzee zijn zeker ook uitgenodigd om te solliciteren."

 

Het Flevoziekenhuis heeft ook voor patiënten van de MC IJsselmeerziekenhuizen een speciaal telefoonnummer geopend: 036-868 9704. Het nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Artikel geplaatst op: 26 oktober 2018 - 11:49

Gerelateerd

Delen