Club 2Venue 'Eindelijk' afgebroken

Door Robert Mienstra
STAD CENTRUM – Het gebouw aan het Festivalplein - in de volksmond bekend als ‘Eindelijk’ - is afgebroken. De laatste exploitant was Club 2Venue. De eigenaar van deze club liep huurachterstand op en moest het pand laten afbreken van de gemeente. Dit is inmiddels gebeurd, waarbij de gemeente de kosten gaat verhalen op de eigenaar van Club 2Venue.

Vorige week was de sloop van Club 2Venue - Eindelijk - nog in volle gang. (Foto: Almere DEZE WEEK)


Sinds 1998 stond er een discotheek op het Festivalplein 3. De discotheek is destijds neergezet als tijdelijke uitgaansvoorziening voor jongeren. In die tijd ontbrak het voor jongeren aan uitgaansgelegenheden in de stad. In de loop der jaren is de discotheek meermaals van eigenaar gewisseld. De discotheek is vooral bekend in Almere als Discotheek Eindelijk of Eindelijk Weer. Sinds 2015 heette de discotheek Club 2Venue.

Stationskwartier


In 2012 wist de gemeente al dat horeca op het plein niet wenselijk was. De eigenaar wilde Club 2Venue verkopen en met de opbrengst de achterstallige huur voldoen. De gemeente is daar niet op in gegaan.
Het college heeft in een raadsbrief verwezen naar de Pleinenvisie ‘Almere Next Level’ uit 2012 over het Festivalplein, waarin staat dat een horecaruimte op het Festivalplein niet past. De brief maakt duidelijk dat de gemeente inmiddels werkt aan de ontwikkeling van een Stationskwartier waar op korte termijn een aanvang mee wordt gemaakt. In de nieuwe begroting van de gemeente wordt het Stationskwartier één keer genoemd: ‘Er is een serieuze dynamiek ontstaan aan de noordkant van station Almere Stad, waar diverse partijen momenteel woningbouwprojecten voorbereiden in het Stationskwartier.’ De gemeente laat verder weten dat er verder nog niets specifieks bekend is over de toekomst van het Festivalplein.

Artikel geplaatst op: 29 oktober 2018 - 09:55

Gerelateerd

Delen