Maaike Veeningen - Dag van de ondernemer

Dag van de ondernemer zal ook in Almere een traditie worden.


MKB-Nederland organiseert op 16 november de Dag van de Ondernemer. MKB-Nederland vindt dat ondernemers ‘respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen’.
MKB-Nederland bouwt aan ‘een traditie om het ondernemerschap te vieren, ondernemers te bedanken en in het zonnetje te zetten’.
Ook in Almere waarderen wij natuurlijk onze ondernemers voor wat zij onze samenleving bieden. Almere heeft veel ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf. Het is zelfs zo dat van de circa 78.000 mensen die in Almere werken 60% aan de slag is bij het MKB (2 tot 200 werknemers). Voor de werkgelegenheid en de gewenste toename daarvan zijn ondernemers uiteraard noodzakelijk. Dus ondernemerschap zullen wij blijven stimuleren en promoten. Vandaar dat wij vanaf dit jaar ook meer dan voorheen op en rondom deze nationale Dag van de Ondernemer aandacht aan het belang van ondernemers en ondernemen in Almere zullen schenken.
Natuurlijk is de Dag van de Ondernemer, net als Vaderdag of Moederdag of willekeurig welke andere ‘dag van…‘ symbolisch van aard. Maar symbolen hebben een functie. De dag biedt een mooie aanleiding om sterker in te zoomen op voor wie en waarom wij in onze stad ons best doen. En ondernemers verdienen het gewoon om eens extra in het zonnetje te worden gezet, naast onze inspanningen die wij elke dag voor hen leveren in de dienstverlening en het verbeteren van het vestigingsklimaat. Want Almere biedt ondernemers een aantrekkelijk vestigingsklimaat waarin zij kunnen ondernemen en groeien. Groeien voor henzelf en hun onderneming en om werkgelegenheid te bieden want wij streven ernaar dat elke Almeerder kans heeft op goed werk in en om Almere.
Wat bij dat goede vestigingsklimaat ook hoort is dat organisaties en bedrijven in staat zijn om werknemers met de juiste vaardigheden en kennis aan te nemen. Daarom juich ik het van harte toe dat ook studenten van Windesheim een rol spelen bij de activiteiten die wij voor de Dag van de Ondernemer voorbereiden. Zij gaan in gesprek over ondernemen en op bezoek bij bedrijven. Hiermee, en andere acties die wij nog voorbereiden willen wij het extra eren en waarderen van de ondernemer ook in Almere tot een jaarlijkse traditie maken.

Maaike Veeningen

Wethouder Economische en Ruimtelijke Ontwikkeling

Artikel geplaatst op: 01 november 2018 - 06:55

Gerelateerd

Delen