Best Western Plus Plaza Almere is viersterrenhotel
Hotel opent in fases

Het Best Western Plus Plaza Almere opende maandag 22 oktober haar deuren. Maar het officiële openingsfeest wordt pas in 2019 gegeven, als de volledige capaciteit kan worden benut. Het hotel aan het Mandelaplein 1, in de witte wolkenkrabber naast het WTC, opent namelijk in fases. In het pand komt later dit jaar nog een vestiging van restaurant Loetje en een sportschool.
Manager Ramon van Dijk: “We zijn een viersterrenhotel en richten ons zowel op zakelijke als particuliere gasten.' (Foto: Fred Rotgans)

Hotelmanager Ramon van Dijk heeft de laatste dagen voor 22 oktober met zijn team van 45 medewerkers de eerste drie etages in gereedheid gebracht voor de gasten. “We zijn onderdeel van de Plaza Hotel Group en de eerste gasten hebben we inmiddels kunnen bedienen”, laat Van Dijk weten. “We zijn een viersterrenhotel en richten ons zowel op zakelijke als particuliere gasten. Maar de hoofdmoot zal op de zakelijke markt gericht zijn."
De eerste gasten van het hotel betrof voor het leeuwendeel echter toeristen die Nederland bezoeken: "Madurodam, Volendam, Keukenhof en zo. Maar in Almere is ondertussen ook wel genoeg voor de gasten te doen", aldus Van Dijk. "Buitenlanders zien Almere als een deel van Amsterdam. Wij kunnen alleen een voordeliger tarief bieden en we zijn natuurlijk hypermodern. Wij hebben als Plaza Hotel Group ook hotels in Rijswijk en Schiphol-Rijk. Gasten van dat laatste hotel kunnen we net zo goed doorverwijzen naar Almere: de reistijd naar het centrum van Amsterdam is gelijk.”
Etage na etage

De weken na de opening breidt het hotel etage na etage verder uit. “Op de begane grond komt de lobby en op de eerste etage de ontbijtzaal. Op de etages 2 tot en met 8 krijgen we in totaal 222 hotelkamers voor twee tot vier personen. We hebben ook speciale kamers voor minder valide gasten, met een bredere deur en ruimere douche. Begin 2019 worden vervolgens de 143 units ingericht voor long-stayers. Daar zit dan bijvoorbeeld ook een kitchenette in.”
Loetje

Een eigen restaurant krijgt het hotel niet. “In ons pand, met de ingang recht tegenover het station, komt het bekende restaurant Loetje. Daar kunnen we naar doorverwijzen.”
De eerste gasten zijn inmiddels geboekt. “Het reserveringssysteem is sinds 22 oktober actief geworden, op dit moment zijn we dus ook te vinden bij de bekende bookingsites. “Omdat het hotel in fases wordt afgebouwd, zijn we nog wel eventjes aan het werk”, zegt Van Dijk. “De officiële opening gaat dus pas in 2019 plaatsvinden.”
Artikel geplaatst op: 16 oktober 2018 - 14:29

Gerelateerd

Delen