Nieuw sorteercentrum PostNL goed voor 400 arbeidsplaatsen

STICHTSEKANT - PostNL realiseert een pakkettensorteercentrum langs de Waterlandseweg op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere. Naar verwachting worden ongeveer 400 nieuwe arbeidsplaatsen met deze vestiging gerealiseerd. Wethouder Maaike Veeningen van Economische en Ruimtelijke Ontwikkeling sloeg woensdag de eerste paal voor het pand.

Foto;s: Feenstra Fotografie


PostNL heeft een kavel aangekocht van 2,3 hectare en er is een naastgelegen kavel van één hectare gereserveerd voor een eventuele uitbreiding. In deze locatie worden pakketten gesorteerd en gedistribueerd in de regio Almere, ’t Gooi, Lelystad.
Het pand op de Stichtsekant zal een sterke bijdrage leveren aan de werkgelegenheid in Almere. Naar verwachting worden ongeveer 400 nieuwe arbeidsplaatsen met deze vestiging gerealiseerd. Wethouder Veeningen verwelkomt de vestiging in Almere van harte: “wij zijn blij met deze vestiging van PostNL. Het is een bedrijf dat op deze locatie heel goed tot zijn recht komt en aan veel mensen werk biedt. Heel mooi dat wij hen zo van dienst kunnen zijn en wij kijken uit naar de start van de activiteiten van PostNL vanuit onze stad.”
Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek van PostNL: “Om onze positie als toonaangevend logistiek e-commerce bedrijf in de Benelux te verstevigen, investeren wij in onze pakketteninfrastructuur. Met dit duurzame pakkettensorteercentrum in Almere kunnen we nog beter inspelen op de enorme groei van e-commerce.
Logistieke bedrijven ontdekken steeds vaker Almere, zoals bedrijventerrein Stichtsekant, waar het gaat om een nieuwe vestigingslocatie. Wat daarbij helpt is dat het Almeerse arbeidspotentieel aansluit op de behoefte van deze bedrijven. Net als de centrale ligging in Nederland.

Duurzaamheid


PostNL zegt duurzaamheid serieus te nemen. Zo zal het pakkettensorteercentrum het hoogst haalbare duurzaamheidsniveau (BREAAM Outstanding) hebben. Het wagenpark schakelt in de komende jaren door naar steeds meer elektrische vrachtwagens en busjes. Het dak van het nieuwe distributiecentrum krijgt zonnepanelen, er is LED-verlichting en het pand is volledig gasloos. Bouwbedrijf Aan de Stegge uit Twello is verantwoordelijk voor de bouw en werkt eraan om het eind maart 2019 bedrijfsklaar op te leveren.

Artikel geplaatst op: 12 september 2018 - 16:00

Gerelateerd

Delen