Parfumdop van oude frisdrankdoppen

Het duurzame parfummerk Ruik, dat Almeerse roots heeft en bekendheid verwierf door van de kerstboom op de Dam en sinaasappelschillen parfum te maken, gaat een nieuw luchtje lanceren onder de naam ‘Knop’. Dit luchtje wordt gemaakt van rozenafval. De dop van het fles wordt gefabriceerd uit oude frisdrankdoppen.

De campagnefoto van de nieuwe geur ‘Knop’. (Foto: Ruik)


Water- en frisdrankflessen zijn de grootste bron van plastic vervuiling. Miljoenen flessen worden er per dag alleen al in Nederland weggegooid. Ook de doppen hiervan belanden tussen al het andere afval. Boye en Noëlle Dorenbos, van Ruik werden hiermee geconfronteerd toen ze in januari met hun werkplaats verhuisden naar het eerste Upcyclecentrum van Europa, waar letterlijk het afval binnenstroomt.
Het afgelopen jaar redde Ruik duizenden rozen voor het nieuwe luchtje Knop en ontwikkelde een nieuwe 100% gerecyclede parfumdop die op ieder parfumflesje zit. Ruik geeft hiermee oude doppen een tweede leven. Boye: “We willen met onze nieuwe parfumdop de schoonheid van afval laten zien.” Noëlle vervolgt: “Wij zien afval als nieuwe grondstof en willen met het maken van onze parfums de knop omzetten.”
De parfums van Ruik zijn exclusief verkrijgbaar via de website www.ruik.org.

Start inzamelingsactie
Om zoveel mogelijk doppen te redden roept RUIK op om frisdrankdoppen te sparen en in te leveren bij, of op te sturen naar, het RUIKlab. Daar is het eerste inzamelingspunt vanaf vandaag geopend. Noëlle: “Doordat we van oude doppen iets nieuws maken voelt een frisdrankdopje opeens zo waardevol. En dat is precies het gevoel wat wij willen oproepen.” Als bedankje krijgen de eerste 100 ‘doppen redders’ een sample van het nieuwe parfum KNOP. Boye: “Hoe mooi is het om heerlijk te ruiken en daarmee iets goeds te doen voor de wereld. Wij willen laten zien dat consumenten zelf de oplossing zijn.”

Artikel geplaatst op: 01 augustus 2018 - 09:50

Gerelateerd

Delen