Actie om talent in Flevoland te houden

De provincie Flevoland en de vijf Flevolandse Technasia gaan samenwerken om Flevolands talent in de provincie te houden.
In Flevoland wonen relatief veel jonge ‘talenten’, die de provincie na de middelbare school voor studie en werk verlaten. Vaak keren ze daarna niet meer terug. “Dat is jammer”, vindt gedeputeerde Jan-Nico Appelman. “Er is in Flevoland juist veel interessant werk voor hoger opgeleiden. Omdat de provincie als gebied volop in ontwikkeling is, liggen er bijvoorbeeld verschillende opgaven op het gebied van ruimtelijke inrichting en (technisch) ontwerpen. Daar willen we leerlingen graag kennis mee laten maken.”
De provincie heeft tien actuele maatschappelijk vraagstukken opgesteld waarmee havo-4 en vwo-5 leerlingen gaan aan de slag gaan: Almere 2.0/Floriade Werkt!, Nieuwe Natuur, Markermeer- IJmeer, Flevokust Haven en Amsterdam Lelystad Airport.
Ria Sluiter, directeur landelijke Stichting Technasium: “Het is uniek in Nederland dat een provincie op deze schaal leerlingen de kans geeft om zich te ontwikkelen. Ik verwacht hele mooie ontwerpen en onderzoeksresultaten waar Flevoland wat aan heeft.”
Het initiatief past in de ambitie van de provincie om te komen tot een betere aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt zoals verwoord in het economisch programma. Ook wordt dit thema actief opgepakt binnen de coalitie Win4All waar de provincie samen met onderwijs, bedrijfsleven en gemeenten werkt aan Ondernemerschap en Groei in Flevoland.
Artikel geplaatst op: 06 februari 2018 - 13:56

Gerelateerd

Delen