Herman koster: 'De saamhorigheid levert de leden veel op'
Businesclub Almere City FC is thuisfront voor ondernemers

“Goed om je weer te zien. Hoe gaat het? Mooi. Fijne wedstrijd.” Herman Koster is in de businessclub van Betaald Voetbalclub Almere City FC bij de thuiswedstrijden altijd in de weer om businessclubbezoekers te ontvangen. Voor iedereen heeft hij een hartelijk woord, een kwinkslag en altijd een gulle lach. Met een glaasje in de hand maakt hij overal praatjes. “Deze businessclub straalt saamhorigheid uit”, zegt Koster.
n de businessclub maakt Herman Koster (l) altijd met iedereen een praatje. Hier met spelers van het eerste team. (Foto: Fred Rotgans).

De afgelopen jaren heeft de Businessclub van Almere City FC grote ontwikkelingen doorgemaakt. “Bij iedere thuiswedstrijd ontvangen we altijd zo’n 130 sponsoren in de businessclub”, vertelt Koster. “Elke businessclubavond begint met een diner voor businessclubleden die dan ook hun zakenrelaties meenemen.” Koster is een fijnproever. “Het menu is iedere keer verrassend en wordt verzorgd door lokale horeca ondernemers. En altijd is de kwaliteit top.”
Zakelijk en sociaal

Dat het in de businessclub van Almere City FC goed toeven is, zorgt ervoor dat er nauwelijks verloop is. “Er haakt zelden een onderneming af, er komen alleen maar ondernemers bij. We zitten nu al op ruim honderd leden die elkaar op de club dus elke twee weken ontmoeten.”
Businessclublid zijn is bij Almere City FC veel meer dan even een snel wijntje drinken. “We bieden veel activiteiten aan voor elk wat wils. Elke maandagochtend is er een hardloopgroep actief, woensdagochtend wordt er getennist door businessclubleden, we hebben traject om af te vallen, er kan gegolft worden en er zijn talloze uitjes”, zegt Koster. “Het resultaat is dat businessclubleden elkaar goed leren kennen en zo op allerlei vlak wat voor elkaar kunnen betekenen. Natuurlijk zakelijk, maar ook sociaal. De leden vragen vaak hulp of advies aan elkaar. En dat doen ze dus makkelijk omdat ze elkaar zo goed kennen. Ik zeg vaak dat we hier een familiegevoel hebben, het is hier een thuisfront voor ondernemers.”
Hechte club

Herman Koster loopt al lang mee in het betaald voetbalwereldje in Almere. “In de tijd van Omniworld speelde mijn zoon bij die club. Dus stond ik als vader bij zijn trainingen en wedstrijd altijd langs de lijn. Strak in het pak (Koster werkt bij de ING (red.)). Toen werd ik gevraagd om te helpen de businessclub op te richten van Omniworld. Daar ben ik in gestapt. Toen die club werd overgenomen door Almere City FC ben ik meegegaan. De businessclub van toen is onvergelijkbaar met wat er nu staat. Het is zo professioneel geworden, hoewel de basis, de saamhorigheid is gebleven. Directeur John Bes heeft daar een grote rol in gespeeld. Hij zag het belang van een goede businessclub. Ik zeg wel eens, we hebben in de club een hechte kern die zich makkelijk uitbreidt. Nieuwe leden voelen zich echt meteen thuis. Het is met alle leden direct goed praten. Lid zijn van deze businessclub levert dan meteen wat op in je netwerk. Maar dan wel tot in lengte van jaren. En dan is het helemaal win-win.”
Plezier

In een goede familie wordt ook veel gelachen. Koster glimt als hij moet nadenken over leuke anekdotes. “Ik heb er tientallen”, grijnst hij. “Nou eentje dan. We deden een bedrijventocht met auto’s van Stern- Mercedes. Na ieder bezoek aan een bedrijf wisselden we van auto om dat type ook te leren kennen. Een van de leden wilde dolgraag in de grootste en duurste Mercedes rijden. Hij kreeg een sleutel in zijn handen gedrukt. Iedereen stapt in. Hij drukt op de afstandsbediening en ‘klik’ daar ontgrendelde de kleinste auto in de rij, een Smart. Het heeft minuten geduurd voordat we uitgelachen waren om zijn beteuterde gezicht.”
Tijdens dit gesprek op een doordeweekse dag in de businessclub moet Koster zijn verhaal om de haverklap afbreken. Wie er ook maar binnen komt, begroet hem uitgebreid. Trainer Jack de Gier, alle spelers van het eerste, een hand op zijn schouder van directeur John Bes. Een zwaai van de fysiotherapeut. “Zo gaat het dus in de businessclub op vrijdagavond ook altijd”, lacht Koster, “we horen bij elkaar en we betekenen wat voor elkaar.”
Meer informatie over de Businessclub Almere City FC: sales@almerecity.nl
Artikel geplaatst op: 22 februari 2018 - 08:43

Gerelateerd

Delen