Bezorgdienst ishipit test zichzelf in Almere

Begin dit jaar is de bezorgdienst ishipit van start gegaan. Het bedrijf heeft Almere uitgekozen als pilotgemeente om de dienst te testen. Op basis van de ervaringen in Almere volgen daarna ook andere steden.
Ishipit begint in Almere en wil in de loop van 2018 uitbreiden naar de rest van Nederland. (Foto: aangeleverd)
De koeriers van ishipit (I ship it) kunnen alles ophalen en bezorgen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een paar boodschappen, een afhaalmaaltijd of online bestellingen die retour moeten naar een pakketpunt. Gebruikers van ishipit kunnen zelf hun koerier selecteren op basis van afstand, prijs, rating en werkgebied. Er worden geen minimale orderbedragen geëist. Het tarief wordt vastgesteld op basis van vraag en aanbod.
Met ishipit wordt het voor lokale ondernemers, retailers en restaurants mogelijk om hun producten te laten bezorgen.
Bij ishipit zijn zowel de gebruikers als de bezorgers in controle. De koerier bepaalt zelf welke opdrachten hij aan neemt en de gebruiker selecteert uiteindelijk de koerier die het beste bij zijn wensen past (in de buurt, een bekende, hoge rating, laagste tarief). Via een app kunnen bezorgopdrachten geplaatst worden en wordt ook zichtbaar welke koeriers beschikbaar zijn en tegen welk tarief. Zodra er een match is ontvangt de koerier een bericht en kan hij de opdracht accepteren of afwijzen. De facturatie en betaling verloopt via het systeem, dus zowel de consument als koerier heeft daar geen omkijken naar. Uiteindelijk is het aan de koeriers om zelf via hun sociale netwerk binnen de app een succes van hun ‘onderneming’ te maken. Door het sociale karakter, is het de bedoeling dat het netwerk snel uitbreidt. Het wordt pas leuk, nuttig en efficiënt als je je eigen netwerk op bouwt. Dit maakt uiteindelijk de dienst ook heel persoonlijk.. De koeriers zijn zzp-ers en het ishipit platform maakt het mogelijk dat koeriers en gebruikers elkaar vinden, de koerier werkt dan ook in opdracht van de gebruiker. Ishipit heeft voor de koeriers afspraken gemaakt met de Belastingdienst. Ishipit zorgt voor de facturatie, administratie en biedt de koeriers de mogelijkheid om zich te verzekeren.
Artikel geplaatst op: 26 februari 2018 - 14:24

Gerelateerd

Delen