Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay

ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad (COR) van de politie. Almeerder Giltay zou op kosten van de politie geld hebben verbrast aan etentjes en feesten. 

het artikel in ADEen aantal Almeerse ondernemers laat tegenover het AD weten dat in het onderzoek naar Giltay dusdanige fouten zijn gemaakt dat strafvervolging van Giltay op losse schroeven staat. Zo zouden ontlastende verklaringen voor Giltay uit de dossiers zijn weggelaten en zijn de Almeerse ondernemers door de Rijksrecherche als verdachte aangemerkt terwijl ze eerder als getuige waren gehoord. “Dat is in strijd met het recht op een eerlijk proces”, zegt advocaat Vincent van der Velde. In het AD worden met name Claudia de Jong (De Jong Boekingen) en Willem Miermans (Media036) opgevoerd. Via hun advocaat stellen zij dat ze er zijn ingelokt door de politie.
Het OM bevestigt tegenover het AD dat ‘verschillende ondernemers ‘ als verdachte zijn gehoord en dat hun getuigenverhoren uit het interne onderzoek zijn meegenomen in de strafdossiers. Het OM ontkent dat er subjectief onderzoek is gedaan.

Artikel geplaatst op: 17 november 2017 - 09:04

Gerelateerd

Delen