Prof. Dr. Jaap Paauwe geeft gratis college bij VBA

Prof. Dr. Jaap Paauwe geeft vrijdag 6 oktober een college in Places to Work aan de Wisselweg 33. Paauwe is daar in het kader van de HR College Tour van de VBA. Het college is gratis toegankelijk.

Jaap Paauwe is gespecialiseerd in de link tussen Human Resource Management (HRM) en strategieën en hoe dit zowel de prestaties van een organisatie als het welzijn van de medewerkers beïnvloedt. Hij is actief als wetenschapper, zowel nationaal als internationaal, en onderhoudt ook nauwe contacten met het bedrijfsleven via het door hem opgerichte People Management Center dat de brug slaat tussen wetenschap en praktijk. Voorts is hij actief als docent/trainer bij verschillende programma’s en leergangen, onder meer bij TIAS Business School. Zijn onderzoek richt zich onder meer op de balans tussen HRM, performance en well-being, HR functional excellence en delivery, HR governance en HRM en arbeidsverhoudingen. Jaap Paauwe is auteur van diverse boeken en publicaties en in de zomer van 2017 komt opnieuw een boek van zijn hand uit.

 

Onderzoek
De afgelopen 20 jaar is er veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen HRM en organisatieprestaties met soms verbluffende resultaten: HRM doet er wel degelijk toe. Maar wat zijn de implicaties voor werknemers? Hebben zij daar ook baat bij of ondervinden zij daarvan de nadelen? Kunnen zogenaamde High Performance Work Systems zorgdragen voor een goede balans tussen presteren en welbevinden? En wat kan de HR manager of -adviseur daaraan bijdragen? Stuk voor stuk vragen die aan bod komen tijdens dit college.
Themakring HR
De organisatie is in handen van de themakring HR van de VBA. Deze College Tour is bedoeld om medewerkers werkzaam binnen het vakgebied HRM of verantwoordelijk voor het personeelsbeleid te informeren over de kansen die een optimale HR afstemming biedt. De themakring HR ambieert de deelnemers aan het einde van de dag naar huis te laten gaan met zodanig nieuwe inzichten dat zij de volgende dag anders te werk kunnen gaan.


De College Tour is gratis voor leden en niet-leden van de VBA. De lezing begint om 16.00 uur, inloop is om 15.45 uur. Aanmelden kan hier.

Artikel geplaatst op: 26 september 2017 - 10:43

Gerelateerd

Delen