EFPC winnaar Rabo Business Relay 2017 

ALMERE - Zondag 10 september legden maar liefst 300 business deelnemers de supersprint triatlon af tijdens het Challenge Almere-Amsterdam weekend. Dit jaar won het bedrijventeam EFPC de felbegeerde wisselbeker bij de heren en bij de dames was het 3e team van het Flevo Ziekenhuis de snelste.

Foto: Nispen Fotografie


Begin dit jaar startte Rabobank Almere samen met de Challenge een actie om zoveel mogelijk bedrijventeams te interesseren voor de Rabo Business Relay 2017. Zo’n 100 teams meldden zich aan, een ruime verdubbeling ten opzichte van een aantal jaren geleden. “We hebben in de afgelopen maanden trainingen georganiseerd met de Almeerse triathlon legendes Gregor Stam en Merijn Schuurman. Een groot succes mogen we wel zeggen. Want naast sportieve prestaties werden er ook mooie contacten tussen de bedrijven gelegd. “Er ontstond een prachtige verbinding tussen de deelnemers en onderling tussen de collega’s. Een unieke combinatie van teambuilding, vitaliteit en netwerken” volgens Özcan. Zelf deed hij voor het eerst mee aan de wedstrijd, hij fietste het parcours op de opvallende feloranje Rabofiets. “Over de wedstrijddag en de organisatiezelf is hij ook heel tevreden “Wat geweldig dat dit in Almere georganiseerd kan worden met honderden vrijwilligers, daar mogen we echt trots op zijn. Rabobank is ook voor volgend jaar hoofdsponsor, de bank zet hiermee nog ‘Meer stappen voor Almere’.
Elk Rabo Business Relay team bestond uit drie personen. De eerste atleet begon aan een supersprint triathlon: 380 meter zwemmen in het Weerwater, 7,5 kilometer fietsen rondom het meer en 2,5 kilometer lopen door het centrum van Almere. Zodra deze binnen was, werd de tweede atleet aangetikt die dan dezelfde afstand aflegde. Hierna volgde atleet nummer drie. Uiteindelijk noteerde deze persoon de eindtijd bij de finish. Het team van EFPC mag zich kampioen noemen. Het zilver werd gewonnen door het team Fysio Flevoziekenhuis en het team Flevo Ziekenhuis Cardio behaalde de derde prijs. Bij de dames namen drie teams van het Flevo Ziekenhuis de eerste drie prijzen in ontvangst. De uitgebreide uitslagen zijn te vinden op de website van Challenge Almere Amsterdam.

Artikel geplaatst op: 12 september 2017 - 14:34

Gerelateerd

Delen