Weerwind: ‘Japanse bedrijven breiden uit in Almere’

Burgemeester Franc Weerwind stelt dat Japanse bedrijven de komende tijd flink gaan uitbreiden in Almere. Dat blijkt uit het interview dat hij gaf met het glossy magazine Lifestyle Almere. De burgemeester bracht een aantal maanden geleden een werkbezoek aan Japan.
Burgmeester Franc Weerwind tijdens de nieuwjaarsreceptie. (Foto: Fred Rotgans)

Volgens Weerwind bulken Japanse bedrijven van het geld omdat de pensioenfondsen het daar goed doen. “Om die welvaart te behouden willen ze ook graag winst blijven maken. Die winst is voor hen in Europa te boeken. Dat is gunstig voor Nederland, want dat ligt centraal in Europa. En Almere ligt weer centraal in Nederland, vlakbij Amsterdam met zijn grote luchthaven. En in 2019 dus ook nabij Lelystad Airport. Dat wordt een zeer belangrijke luchthaven in Nederland. Almere is dus interessant als vestigingsplaats voor internationale bedrijven.”
Weerwind bezocht in Japan negen bedrijven, laat hij Lifestyle Almere weten. “Een aantal gaf tijdens het bezoek ook aan dat ze verder willen uitbreiden. Eén van hen gaat de nevenvestiging in Duitsland sluiten en dat verplaatsen naar Almere. Dat betekent dat er nieuwe banen naar Almere komen. Yanmar gaf aan haar testfaciliteiten te gaan uitbreiden in Almere. Nidec is een wereldspeler met 20.000 werknemers. Ze zitten nu met dertig man in Almere en gaan uitbreiden. Ze willen het Europese hoofdkantoor hier vestigen.”
Alle Japanse bedrijven in Almere zijn volgens Weerwind momenteel goed voor 3500 FTE. “En dat worden er dus meer.”
Artikel geplaatst op: 10 augustus 2017 - 09:21

Gerelateerd

Delen