Veel zzp'ers vermijden zakelijke bankrekening

De meeste banken verplichten het, maar bijna vier op de tien zzp’ers (38 procent) hebben (nog) geen zakelijke bankrekening. Die conclusie trekt ZZP Barometer na onderzoek samen met de zzp-bank Knab Zakelijk.

Nagenoeg alle banken willen niet dat particuliere rekeningen ook zakelijk worden gebruikt, zegt zzp-expert Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van ZZP Barometer. "Menige zzp'er vindt de kosten van een zakelijke rekening te hoog."
Ofschoon de Belastingdienst een zakelijke bankrekening niet verplicht stelt, wil ze wel dat de administratie transparant is. Duidelijk moet zijn waarop geldstromen betrekking hebben. Sakkers benadrukt dat de voordelen van een zakelijke rekening legio zijn. "Je houdt je administratie overzichtelijk, hebt direct inzicht in je zakelijke transacties en zorgt voor professionaliteit. Bovendien ontvangen startende ondernemers vaak een startersvoordeel."

 

Daarom raadt hij een zakelijke rekening aan. “Een van de belangrijkste redenen dat starters niet slagen, is gebrek aan financieel inzicht en grip op het geld. Met een zakelijke rekening help je jezelf een stapje dichter naar succes.”

Artikel geplaatst op: 19 juli 2017 - 11:27

Gerelateerd

Delen