45-plussers weer aan het werk dankzij speciaal traject

ALMERE – De gemeente Almere heeft sinds 2016 bijna honderdzestig 45-plussers met een bijstandsuitkering extra intensieve begeleiding geboden bij de zoektocht naar een betaalde baan. Daarvan vond 33% een baan, meer dan de helft meer dan in 2015. De sleutel tot dit succes: begeleiding op maat.

Paul Keune (52) heeft na 38 maanden WW weer een baan. ‘Ik heb mijn zelfvertrouwen terug’. (Foto: Fred Rotgans)


Bij de start van de 45-plus-aanpak ‘nieuwe stijl’, had de gemeente als streven om 30% van de deelnemers te laten uitstromen naar betaald werk. Dat is uiteindelijk 33% geworden. Ter vergelijking: in 2015 vond 15% van 45-plussers in de bijstand in Almere een betaalde baan.
In de nieuwe aanpak wordt er veel gerichter gekeken naar de persoonlijke situatie van mensen. Zo hebben de deelnemers niet alleen intensieve begeleiding gekregen van een klantmanager, in veel gevallen hebben ze ook een gebruik kunnen maken van een budget voor scholing en eventuele andere maatregelen die hen dichter bij een betaalde baan brachten. Sommigen hebben deelgenomen aan speciale ondersteuningstrajecten. Froukje de Jonge, wethouder Participatie Werk en Inkomen: “Extra aandacht heeft er voor gezorgd dat wij de uitstroom hebben kunnen verdubbelen. Dat klinkt technisch, maar betekent dat voor dertig mensen extra de toekomst er weer zonnig uitziet. En dat gunnen wij er natuurlijk veel meer.”

Kwalitatief onderzoek


Hogeschool Windesheim Flevoland deed een kwalitatief onderzoek naar de succes- en faalfactoren bij de re-integratie van 45-plussers: ‘Als ze gewoon maar eens met ons gingen praten – verkennend onderzoek naar het klantenperspectief van Almeerse 45-55-jarigen vanuit de bijstand op weg naar werk’. Daaruit blijkt dat het mensen zwaar valt om in de bijstand te zitten. De voornaamste redenen zijn een structureel gebrek aan geld, beperking in eigen regievoering en aanhoudende teleurstellingen bij sollicitaties. Oudere bijstandsgerechtigden hebben behoefte aan een persoonlijke benadering door de gemeente. Hoewel zij op sommige vlakken goede ondersteuning krijgen (bijvoorbeeld via sollicitatietrainingen), komen zij graag meer direct in contact met werkgevers. Ook hopen zij op ruimere mogelijkheden, zoals opleidingen, om hun kansen op werk te vergroten.

Plus- en minpunten


Uit interviews met werkgevers komt naar voren dat zij zowel plus- als minpunten zien bij oudere werknemers. Zij denken dat het gemiddeld langer duurt om 45-plussers in te werken en hechten aan financiële tegemoetkomingen om hen in dienst te nemen. Onderzoekster Fiet van Beek: “Er liggen kansen in het beter onder de aandacht brengen van bestaande regelingen voor werkgevers. Dat geldt ook voor de inzet van vernieuwende vormen om werkgevers en 45-plussers beter met elkaar in contact te brengen.” De hogeschool beveelt verder aan om de ervaringen van bijstandsgerechtigden en werkgevers structureel te blijven benutten voor het verbeteren van de werkwijze.

‘Zelfvertrouwen terug’


Paul Keune (52) zat 38 maanden in de WW toen hij aan de slag kon bij het Almeerse bedrijf IconneCT4u. Hij verloor zijn baan toen zijn werkgever Royal Bank of Scotland (RBS) overgenomen werd door ABN Amro. Bij de Participatiefabriek leerde hij dat zijn cv korter moest, van zes kantjes naar maximaal twee. “Maar vooral kreeg ik een stukje zelfvertrouwen terug. Na zo lang in de WW komen de muren op je af. Ik wilde echt wat doen, voelde me hopeloos van alle afwijzingen. Bij de Participatiefabriek kreeg ik weer een ritme, was met andere mensen en kreeg weer plezier in het leven op het gebied van werk. Nu werk ik met veel plezier bij IconneCT4u. Het is heel anders: van een bedrijf van zestigduizend medewerkers naar een heel klein bedrijf, maar ik heb het hier hartstikke naar mijn zin.”

Artikel geplaatst op: 21 juni 2017 - 16:09

Gerelateerd

Delen