Studenten helpen ondernemers in zwaar weer in De Flevolandse Zaak

Studenten van Hogeschool Windesheim Flevoland en MBO College Lelystad gaan zich letterlijk inzetten voor ‘De ‘Flevolandse Zaak’: het bieden van ondersteuning en begeleiding van ondernemers bij financiële en/of commerciële bedrijfsproblemen. De studenten doen dat samen met ervaren (ex-)ondernemers die zich hebben verenigd in het Ondernemersklankbord. De verwijzing van ondernemers naar ‘De Flevolandse Zaak’ loopt via het Zelfstandigenloket Flevoland. Daarin werken alle zes Flevolandse gemeenten samen.

Ben Vermeer, Frank van Santen, Rien Komen, Rob Gringhuis en Jannie van den Berg ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst. Achter hen staan de studenten Jasper Goes, Marcel Tebeest, Rik Heeren, Michal Olszewski, Jaco Louwerens, Dilnaz Mohammed (ROC), Justin Lorent, Matthijs Venema en Barry Straub. (Foto: Fotostudio Wierd)


Het concept van De Flevolandse Zaak is in 2012 als ‘De Rotterdamse Zaak’ (DRZ) in Rotterdam begonnen. Eind 2015 is ‘De Nederlandse Zaak voor Ondernemers’ (DNZO) opgericht als overkoepelende organisatie om het concept van DRZ uit te rollen over Nederland en andere regionale ‘Zaken’ te helpen opzetten. Na de Rotterdamse, de Gelderse en de Friese Zaak is De Flevolandse Zaak het vierde regionale team dat volgens dit concept aan de slag gaat. Studenten Bedrijfseconomie Matthijs Venema, Barry Straub en Justin Lorent zetten vorig jaar tijdens een Comakership (een praktijkopdracht) de basis voor De Flevolandse Zaak op poten, Jasper Goes, Marcel Tebeest, Rik Heeren en Jaco Louwerens zijn net een nieuw Comakership gestart, waarin ze onderzoeken hoe het dienstenpakket van de Flevolandse Zaak uitgebreid kan worden.


Samenwerkingsovereenkomsten


Vrijdag 3 februari werden de officiële samenwerkingsovereenkomsten getekend. Rien Komen van de Hogeschool Windesheim Flevoland, Frank van Santen van het Ondernemersklankbord en Jannie van den Berg van het Zelfstandigenloket Flevoland tekenden de regionale samenwerkings-overeenkomst. Met hun handtekening bekrachtigden zij de afspraken waarmee ondernemers in Flevoland die in zwaar weer verkeren geholpen kunnen worden met concrete steun van studenten en van ervaren (oud)ondernemers. De landelijke overeenkomst werd getekend door de bestuursvoorzitter van De Nederlandse Zaak, Rob Gringhuis en door Jannie van den Berg, manager van het Zelfstandigenloket Flevoland. De Flevolandse Zaak kan rekenen op de expertise vanuit DNZO. Op de website van de DNZO wordt nu ook De Flevolandse Zaak gepresenteerd.


Praktijkervaring opdoen en de regio versterken


Met ‘De Flevolandse Zaak’ wil Hogeschool Windesheim Flevoland twee belangrijke doelstellingen realiseren. In de eerste plaats opleidingen goed aan laten sluiten op het toekomstige werkveld van studenten. Het opdoen van zo veel mogelijk praktijkervaring is een cruciaal onderdeel van de opleidingen. Door studenten met een financiële of commerciële achtergrond in te zetten voor De Flevolandse Zaak brengen zij hun kennis in praktijk en ontwikkelen zij adviesvaardigheden. Studenten vergroten op deze manier hun perspectief. Het gaat in eerste instantie om studenten van de opleidingen Bedrijfseconomie, Accountancy en Financial Services Management. In de tweede plaats wil Hogeschool Windesheim Flevoland haar kennis en faciliteiten, naast onderwijs en onderzoek, ook maximaal inzetten voor het ondersteunen en versterken van de Flevolandse regio.

Artikel geplaatst op: 07 maart 2017 - 08:30

Gerelateerd

Delen