Connected e-bike: altijd in verbinding

Lekker fietsen in de buitenlucht en tegelijkertijd nuttige fietsinformatie delen met vrienden, collega’s en in de toekomst zelfs je huisarts. Met de komst van het Keola Connected Bikesysteem, vanaf eind maart verkrijgbaar bij Keola Elektrische Fietsen Nederland, wordt het werkelijkheid. Keola-directeur Victor Weng spreekt van ‘een revolutie in fietsenland’.


Dankzij de speciaal ontwikkelde ‘alles in één-app’ op de mobiele telefoon, bluetoothmodules in het frame van de fiets en een gemeenschappelijke cloud staat de eindgebruiker van de fiets direct in verbinding met bijvoorbeeld de leverancier en andere fietsers. De app registreert én communiceert. Zo stelt het systeem fietsers in staat om actiever en gemakkelijker deel te nemen aan sociale netwerken en sneller in contact te komen met anderen. Weng noemt de connected e-bike ‘een partner’ die in de toekomst een steeds belangrijkere rol in onze levens gaat spelen. “Tien jaar geleden hadden we ook niet kunnen bevroeden wat we nu allemaal met een mobiele telefoon kunnen. Eerst belde je er alleen mee. Nu is het een smartphone geworden, een computer. Dat gaat met de e-bike ook gebeuren. Het is niet langer alleen een vervoersmiddel om van A naar B te reizen. Het maakt straks integraal onderdeel uit van je leven.”
Eind maart zijn de eerste connected e-bikes bij Keola Nederland te verkrijgen. Dan starten er ook pilotprojecten met partners, bijvoorbeeld uit de medische wereld en het onderwijs, die allemaal een specifieke wens hebben. (Foto: aangeleverd)

Artikel geplaatst op: 22 februari 2017 - 13:15

Gerelateerd

Delen