Poort krijgt indoor kartbaan

POORT – Als alles meezit kan in september 2017 het 'De Max Kartcentrum' worden geopend. De indoor kartbaan in Poort wordt maar liefst 1.638 meter lang en biedt daarmee het langste parcours van Europa. In het kartcentrum komen ook een lasergame-arena en acht bowlingbanen.

Zo moet het De Max Kartcentrum er straks uit gaan zien. (Foto: aangeleverd)


Initiatiefnemer Dennis Heldoorn heeft de plannen met een compagnon uitgewerkt en ook de gemeente Almere is enthousiast over het kartcentrum dat aan de Neonweg op bedrijventerrein Hogekant zal verrijzen. “Als de procedures rond het bestemmingsplan geen vertragingen oplevert kan in juni de eerste paal de grond in. Met de staalbouwconstructie is de bouwtijd maar een maand of drie. September is dus eventueel haalbaar.”
Daarmee gaat de droom van Heldoorn en zijn compagnon in vervulling. “Mijn compagnon woont bij mij in de buurt en op verjaardagen en buurtbarbecues hadden we het er steeds vaker over om die droom werkelijkheid te maken. Nu heel Nederland door Max Verstappen in de ban is van de Formule 1, zien we het als het ideale moment om de deuren te openen.”
De naam van het centrum (De Max Karting) is dan ook een vette knipoog naar de jonge autocoureur die wereldwijd furore maakt door zijn spectaculaire rijstijl. Heldoorn: “Maar 'Max' staat ook voor maximaal genieten en maximale actie.”
De kartbaan wordt zeer spectaculair, niet alleen omdat het ruim 1,6 kilometer lange traject nergens in Europa qua lengte geëvenaard wordt, maar ook omdat de baan twee verdiepingen telt en (op schaal) exacte kopieën krijgt van bekende bochten van F1-circuits. “Daarnaast wordt er gereden met volledige elektrische karts”, zegt Heldoorn. “Dat is spectaculair racen want, net als bij de Tesla, is er directe aandrijving en kan je met een laag toerental al veel snelheid maken.”
Racers die houden van brullende motoren, hoeven niet te vrezen: het geluid wordt levensecht nagebootst.

Succes


Beide initiatiefnemers geloven absoluut in een succes van de baan. “We hebben uitgebreid onderzoek gedaan. Als je alle Almeerders neemt die wel eens karten in Huizen, Utrecht of Harderwijk dan is dat al genoeg basis voor een gezonde bedrijfsvoering. Maar wij denken dat deze baan spectaculair genoeg is om juist mensen van buiten naar Almere te trekken.”
De investeringskosten van 4,5 miljoen euro zijn volgens beide compagnons volledig gedekt dus, buiten het bestemmingsplan, staat niets de komst van het centrum in de weg.
Het terrein van De Max Karting gaat 6.535 vierkante meter tellen, waarvan 5.320 vierkante meter wordt bebouwd. Behalve de kartbaan komt er ook een lasergame-arena van 700 vierkante meter en een bowlingbaan met acht banen en een bescheiden horecadeel waar je ‘gewoon goed’ kan eten. Het centrum is daarmee ook geschikt voor bedrijfs- en verjaardagsfeesten. Het gebouw wordt 'opgetild’ zodat onder het pand voldoende parkeergelegenheid is.
De grote vraag is: zal Max Verstappen, die zijn carrière begon in de kartsport, het centrum gaan openen? Heldoorn lacht: “Dat zal niet eenvoudig worden, maar dat proberen we natuurlijk wel voor elkaar te krijgen.”

Artikel geplaatst op: 05 december 2016 - 12:16

Gerelateerd

Delen