'Leasecontract vaak te duur'

Met het voorzichtig aantrekken van de economie durven bedrijven, na een lange periode van uitstellen en besparen, hun wagenpark weer te verjongen. Toch blijft het zaak de autokosten - voor veel ondernemers kostenpost nummer 2 na het personeel - goed te beheersen. Want in de nog altijd broze betere tijden is elke mogelijke besparing welkom.

Aan het woord zijn Wim Meijerman en Paul Oosterhaven van BD Lease, dat als onafhankelijke tussenpersoon bemiddelt bij de totstandkoming van leaseoplossingen voor nieuwe en gebruikte personen- en bedrijfswagens. In de afgelopen jaren wisten zij voor veel van hun opdrachtgevers welkome besparingen van 5 tot 15% op hun leasecontracten te realiseren. “Een kwestie van goed luisteren naar wat de klant pre-cies wil en daar de oplossing zo persoonlijk mogelijk op afstemmen”, aldus Oosterhaven, die zijn sporen in de leasewereld heeft verdiend bij onder meer Fiat Nederland.

 

5 tot 15% besparen op kosten wagenpark

“Onze kracht schuilt in het netwerk van banken en leasemaatschappijen waarmee wij zaken doen”, valt Meijerman hem bij. “Dat zijn er op dit moment 18 in totaal, waardoor wij onze klant altijd de beste voorwaarden kunnen bieden tegen de beste prijs. We zijn dus absoluut geen prijsvechter, maar gaan voor de oplossing die in alle opzichten het best aan de vraag van de klant beantwoordt.” Daaraan ontbrak het nogal eens toen Meijerman en Oosterhaven beiden werkten voor dezelfde leasemaatschappij, waar ze elkaar in 2008 leerden kennen. “Ons aanbod was beperkt tot de merken, modellen en contractvormen in onze portfolio, waardoor je óf de klant niet optimaal kon bedienen óf zelfs nee moest verkopen. Deze beperking was voor ons aan-leiding om voor onszelf te beginnen; om de klant centraal te stellen in plaats van het aanbod”, licht Meijerman toe.Total Cost of Ownership

In de aanpak van BD Lease draait alles om de best passende leaseoplossing, waarbij de gehele situatie in acht wordt genomen. “Total Cost of Ownership, daar gaat het om”, benadrukt Oosterhaven. “Bovenop de vaste leasekosten per maand heb je te maken met variabele brandstofkosten, die om allerlei redenen ook nog eens hoger kunnen uitvallen dan verwacht. Denk hierbij aan het tanken van te dure brandstof, een structureel ‘te zware voet’ of brandstof die niet in de tank van de leaseauto belandt. In alle gevallen adviseren wij onze klant op basis van onze periodieke rapportages over de te nemen maatregelen.”

Van ZZP’er tot MKB’er

Bedrijven met wagenparken tot 50 voertuigen beschouwt BD Lease als ideaal. Meijerman: “Daarboven is het voor ons moeilijk concurreren vanwege de gunstige voorwaarden die zij rechtstreeks bij de grote leasemaatschappijen kunnen bedingen. Onze eigen inkoopkracht heeft echter weer als voordeel dat ZZP’ers en MKB-ondernemers profiteren van dezelfde collectieve korting. Daar komt bij dat wij voor steeds meer klanten de rol van wagenparkbeheerder vervullen, wat hen extra tijd en dus geld scheelt.”

Meer en meer op stoel wagenparkbeheerder

Aan de dienstverlening van BD Lease zijn voor de klant overigens géén kosten verbonden; Meijerman en Oosterhaven ontvangen hun fee van de leasemaatschappijen waarmee zij contracten sluiten. “Wij waarborgen onze onafhankelijkheid door transparante advisering in combinatie met halfjaarlijkse klanttevredenheidsonderzoeken. Als blijkt dat een maatschappij onvoldoende aan de wensen van onze klanten voldoet, gaan wij in gesprek op zoek naar een alternatief”, legt Oosterhaven uit.


Alle partijen scherp houden

"Het is ons streven dat onze klanten, opdrachtgevers én berijders, door positieve ervaringen weten dat ze bij BD Lease zijn. Het komt te vaak voor dat mensen niet eens weten bij welke maatschappij ze zitten, gewoon omdat er geen relatie is”, weet Meijerman. “Er zijn zelfs maatschappijen die hun bestaande klanten voor een extra auto een hoger tarief in rekening brengen, terwijl dat juist scherper zou moeten zijn.


Weet u wel bij welke maatschappij u least?

"Het is dus belangrijk klanten en leasemaatschappijen wakker te houden. En dat is ook wat wij doen.” BD Lease is en blijft gedurende het hele contract het eerste aanspreekpunt, rapporteert regelmatig, geeft proactief advies en biedt support, zoals bijvoorbeeld bij het schrijven van een autoregeling."


Toekomstbestendige partner

Waar 2015 eindigde met een run op auto’s met een lage bijtelling, signaleert BD Lease begin 2016 een groeiende vraag naar bestelwagens. Oosterhaven: “Dit laat zich verklaren door het voorzichtige herstel van de economie, waardoor ook kleine ondernemers weer durven te investeren in nieuw materieel. Ze hebben langer met hun oude bus gedaan, die nu dan ook echt aan vervanging toe is.” BD Lease volgt de marktont-wikkelingen op de voet, wat ook geldt voor het steeds populairdere mobiliteitbudget. “Deze opkomende arbeidsvoorwaarde laat werknemers zelf een passende vervoersoplossing kiezen, waarbij we een enorme groei van het aantal e-bikes en e-scooters verwachten. Ook voor leasing van deze vervoermiddelen zijn werkgevers voor de beste condities bij ons aan het juiste adres”, aldus Oosterhaven.

 

BD Lease ervaren?

Voor meer informatie belt u 085 303 1252 of neem contact op via e-mail: paul@bdlease.nl of wim@bdlease.nl

Artikel geplaatst op: 02 december 2016 - 10:00

Gerelateerd

Delen