Applicatie Qube timmert aan de weg

Startup Qube wil de nieuwe standaard worden om met documenten te werken. Het bedrijf verwacht een grote revolutie op dat gebied.


Qube stelt dat de grote hoeveelheden informatie die we dagelijks ontvangen en ergens moeten opslaan, geen lang leven meer beschoren is. Dagelijks zijn we ongeveer drie kwartier bezig met zoeken. Met Qube wordt een eigen persoonlijke (of zakelijke) omgeving gecreëerd en kunnen anderen toegang krijgen tot (delen van) die omgeving. Elke Qube heeft een door specialisten ontworpen directory-structuur die op elk huishouden of ieder bedrijf van toepassing is. Via je eigen Qube heb je toegang tot (delen van) Qubes van anderen. De onderdelen van jouw Qube waar anderen op zijn aangesloten zijn altijd up-to-date en bovendien direct beschikbaar. Natuurlijk geldt andersom hetzelfde voor de Qubes van anderen waar jij toegang toe hebt. En dat betekent dat je nooit meer ergens anders hoeft in te loggen.
Hoewel de software inmiddels in ontwikkeling is, zijn extra middelen nodig om zijn product te voltooien. Om deze reden wordt Qube op Kickstarter in de VS geïntroduceerd. Meer informatie over Qube is te vinden op www.Qube.org. (Foto: aangeleverd)

Artikel geplaatst op: 25 februari 2015 - 12:40

Gerelateerd

Delen