Netwerken met apps

Netwerken. Iedere ondernemer weet hoe belangrijk het is, maar de meeste ondernemers voelen zich er niet lekker bij. De vrees om alleen te staan aan een statafel met een bakje goedkope pinda’s is groot. Misschien dat deze apps het gemakkelijker maken.


Natuurlijk hebben bekende platforms op internet, en dan met name LinkedIn, al gezorgd voor een revolutie in netwerken. Iemand digitaal aanspreken is een stuk makkelijker. Bovendien kost het nauwelijks tijd. Maar inmiddels zijn er ook een aantal apps die ondernemers helpen bij het opzetten van een zakelijke relatie. Ze hebben allemaal dezelfde uitkomst: uiteindelijk ga je elkaar ontmoeten. Maar het eerste contact is dan al gelegd, dus is het makkelijker om naar een netwerkbijeenkomst toe te gaan, De redactie van Almere Zaken zette een aantal apps op een rij.
Netwerkapp
De Netwerkapp laat ondernemers met elkaar communiceren, Voorafgaand aan de bijeenkomst, maar ook tijdens én na afloop. De gebruiker kan zich aanmelden en ziet vervolgens welke ondernemers nog meer van de partij zijn. Met deze gebruikers kan direct worden gecommuniceerd (chatten uiteraard) of een algemene vraag worden gesteld. Zo ontstaat er al een connectie voordat de bijeenkomst is begonnen. Leuk voordeel: De app is gekoppeld aan LinkedIn.
Yellenge
Bij Yellenge ligt er een belangrijke taak bij de organisatoren. Via de app kunnen zij deelnemers vragen stellen, bijvoorbeeld over een bepaald thema. Zo ontstaat al een dialoog of groepsgesprek voordat de deuren zijn geopend. Live dan lekker verder worden gebabbeld. Ook leuk: als er een spreker is uitgenodigd kan deze live een vraag of stelling de zaal ingooien via Yellenge. De mening van de aanwezigen wordt direct gepeild.
eTing
eTing is vergelijkbaar bij de Netwerkapp en ook gekoppeld aan LinkedIn. Het lijkt een beetje op Tinder: je kan bezoekers naar links of rechts swipen. Die laatste keuze zorgt ervoor dat deze partij een melding krijgt met het verzoek om contact te maken. Is de interesse wederzijds, dan schept dat een band.
Blushrr
Mannelijke lezers kunnen dit deel van de tekst overslaan. Blushrr is namelijk gericht op de dames. Zij geven elkaar via de app tips of informeren elkaar of een bepaalde locatie veilig is als je alleen op pad gaat. Vrouwen kunnen ook afspreken om gezamenlijk met elkaar op te trekken.
Young Startup
Young Startup is het netwerk voor startende ondernemers. Deze app slaat een brug tussen de digitale connecties van LinkedIn en het échte leven. De app zoekt andere startups in de regio op. Tenminste… als die de app hebben geïnstalleerd. Is dat het geval dan berekent Young Startup hoe groot de kans is op een goede klik.

Artikel geplaatst op: 01 maart 2016 - 15:07

Gerelateerd

Delen