Almere Jungle krijgt status van dierentuin

De Almere Jungle, samen met stichting Nieuwland Zorg(t) gevestigd op stadslandgoed de Kemphaan, krijgt de status van dierentuin. In de grote kas van 4500m2 zitten veel (exotische) dieren en is bijzondere beplanting te zien.
Nieuwland Zorg (t) is een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking en/of een psychische stoornis en voor mensen met een (zware) lichamelijke beperking. (Foto: aangeleverd)
Nieuwland Zorg (t) is een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking en/of een psychische stoornis en voor mensen met een (zware) lichamelijke beperking. Een belangrijk onderdeel van de zorginstelling is Almere Jungle. Dit is een grote kas van 4500m2 met exotische en niet exotische dieren en bijzondere beplanting. Bijna alle dieren zijn afkomstig vanuit diverse opvangcentra. De cliënten van Nieuwland Zorg(t) verzorgen zowel de dieren als de planten onder professionele begeleiding.
Eind 2015 krijgt Almere Jungle van het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) de status van dierentuin toegekend. Dit is zeer noodzakelijk om aan de groeiende vraag aan kwalitatief goede opvang van verwaarloosde dieren te kunnen voldoen. En daar zijn er helaas veel te veel van.

Bedrijven betrekken
Nieuwland Zorg(t) wil lokale bedrijven actief betrekken om de opvang en adequate verzorging te kunnen realiseren voor een groter aantal opvangdieren. Bedrijven tonen in ruil voor sponsoring hun maatschappelijke betrokkenheid. In Almere Jungle krijgen vermelding op een niet te missen sponsorbord bij de ingang. Dat kan per onderdeel. Ook komt er vermelding op de website www.almerejungle.nl en/of andere uitingen bij het gesponsorde onderdeel, bijvoorbeeld bij een van de dierverblijven. Voor de ruim 70.000 Almere Jungle-bezoekers per jaar is de steun en betrokkenheid van bedrijven enorm goed zichtbaar.
Stichting Almere Jungle heeft een ANBI status. Dit is aantrekkelijk omdat dit belastingvoordeel oplevert.
Meer informatie
Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden voor financiering van Almere Jungle, kunnen bellen met Robert Loose (036-5309930; rloose@nieuwland.nl).
Artikel geplaatst op: 03 september 2015 - 12:26

Gerelateerd

Delen